Van start tot finish: de dag dat Van Emden won in Milaan

Van start tot finish: de dag dat Van Emden won in Milaan

5 juni 2017 – "Dit is mijn grootste kans ooit om een rit in een grote ronde te winnen", zegt Jos van Emden tegen zijn ploeggenoten vooraf. Het lukt. Van Emden wordt in Milaan onderdeel van Nederlandse wielergeschiedenis. Precies een week later reconstrueert WielerUpdate.nl samen met de renner van LottoNL-Jumbo die legendarische tijdrit van Monza naar Milaan.

In de schaduw van Tom Dumoulin? Van Emden wil er niets van weten. "Dat hebben meer mensen gezegd, dat het te weinig zou gaan over mijn presteren. Daar ben ik het totaal niet mee eens. Ik ben heel blij met de aandacht die ik heb gekregen. En de prestatie van Dumoulin is zo ontzettend bijzonder, dat het niet gek is dat hij in de schijnwerpers staat."

De eigenzinnige Van Emden is niet bang een observatie stevig te weerspreken met zijn eigen visie. Hij is anders dan veel andere tijdrijders, doet alles op gevoel. Er hoeft wat Van Emden betreft geen fietscomputer aan te pas te komen. Hoe beter Van Emden zichzelf kent, hoe harder hij gaat fietsen. In Milaan klopt alles. De benen zijn goed en Van Emden voelt zich op zijn gemak. Er hangt iets in de lucht, een gevoel van onoverwinnelijkheid.

Zaterdag: goede benen

"De dag voor de tijdrit wist ik dat ik kans maakte. Ik was de bergen in de laatste week goed doorgekomen en toen ik zaterdag over de finish rolde, dacht ik: met deze benen kan het er weleens in zitten", haalt Van Emden terug. "Ik heb niet eerder naar die tijdrit gekeken. Natuurlijk wist ik dat ie eraan zat te komen. Maar ik heb me er nooit op gefocust. Ik ben geen specialist in het rondewerk, word als niet-klimmer gewoon moe tijdens zo'n ronde. Maar dit keer voelde ik me nog verrassend goed."

Het vertrouwen is zaterdag zo groot dat Van Emden zijn ploeggenoten durft te zeggen dat het zijn grootste kans ooit is een rit in een grote ronde te winnen. Dat is niets voor Van Emden, hij opereert liever vanuit de schaduw. Van Emden voelt ongekend veel zelfvertrouwen. Niets schaduw, overtuiging. "Die uitspraak voelde realistisch. Het was een constatering en daar stond een punt achter."

Zondagochtend: zelfverzekerd

Het is de dag van de tijdrit. Serieus opwarmen hoeft niet meer na drie weken afzien. Een verkenningsronde is genoeg. Van Emden is totaal niet nerveus. Hoe anders is dat een jaar eerder, als de Giro opent in Apeldoorn. Op papier maakt Van Emden daar een goede kans om te winnen. Na zijn vijfde plaats tijdens Le Grand Départ 2015 in Utrecht, is zijn naam gevestigd. Met wat minder concurrentie is Van Emden een jaar later een van de favorieten voor het eerste roze van 2016 in Apeldoorn. 

In Apeldoorn is Van Emden vooraf eerlijk over zijn twijfels, hij voelt zich niet fantastisch. Van Emden: "Dan ga je allerlei dingen proberen om dat goede gevoel terug te krijgen. Dat zorgt voor stress. Maar tijdens die rit presteerde ik. Die val had ook niets met druk te maken. Ik heb daar veel van geleerd, het is heel zinvol geweest om naar zo'n dag toe te leven."

"Wat ik daarvan geleerd heb? Dat het allemaal niet zo heel veel uitmaakt", gaat Van Emden verder. "Vanaf mijn 28ste ben ik me veel minder druk gaan maken, gaan inzien dat het allemaal niet zo belangrijk is. Dat wil zeggen: voor mij is het wel belangrijk, het is mijn lust en mijn leven. Maar verder slaapt er echt niemand minder om als mijn tijdrit mislukt. Waarom zou ik me dan druk gaan maken?"

Hulp van een psycholoog heeft Van Emden niet, want 'je moet zelf je kop stoten en daarvan leren'. Van Emden stoot zijn kop al snel nadat hij zich in 2010 ontpopt als een sterke tijdrijder. De Schiedammer wordt Nederlands kampioen en stelt zich ten doel die kunde te perfectioneren. "Ik ben volgens een strak regime gaan kopiëren wat de grote tijdrijders deden. Met bepaalde trainingen, maar bijvoorbeeld ook door geen koffie meer te drinken in de dagen voor een tijdrit. Het werkte niet, ik ging er alleen maar slechter van rijden. Toen ik daar los van kwam, ik weer vrij in mijn hoofd was, ging het beter. Zo heb ik met de jaren steeds meer dingen weggelaten waarvan ik ooit dacht ze te moeten doen om te presteren. Maar je moet helemaal niets. Gewoon lekker, net als een klein jongetje, graag willen fietsen. Dan komt de rest vanzelf. Dat klinkt cliché, maar voor mij werkt het."

Als kaas rijpt Zuid-Hollander Van Emden verder en verder, totdat hij goed genoeg is om die grote zege te pakken.

Zondagmiddag: op gevoel kneiterhard

Zondagmiddag om 14.26 uur knalt Van Emden van het startpodium op het circuit van Monza. Van Emden is niet zenuwachtig. "Ik had er zin in. Dat brengt een sfeertje met zich mee, wat spanning, maar ik was zeker niet nerveus. Ik was gretig, wist dat ik goed was."

Van Emden is vrij in zijn hoofd. Onderweg doet hij alles op basis van de best denkbare graadmeter: gevoel. Geen hartslagmeter: "Wat zegt mij dat? Die is toch altijd anders. Zeker op de laatste dag van een grote ronde." Geen tussentijden: "Wat moet ik ermee? Moet ik harder gaan als ik hoor dat ik achterlig?" Geen wattagemeter ook: "Typisch zo'n tijdrijdersdingetje. Ik ga zo hard als ik kan, daar heb ik geen wattagemeter voor nodig."

En de ploegleider in de auto, in dit geval Addy Engels, moet eerlijk zijn. "Als ik een slechte bocht rijd, dan wil ik dat horen. Eigenlijk is coachen heel vaak liegen. Dan krijg je te horen dat je goed bezig bent, terwijl het helemaal niet goed gaat. Ik wil niet horen dat ik goed bezig ben, ik wil horen wat ik doe. Ik wil dat een coach eerlijk is."

Engels zegt onderweg dat het goed gaat, want het gaat goed. Van Emden gaat als een speer en duikt een kleine halve minuut onder de snelste tijd door, die van Italiaans kampioen Manuel Quinziato. De specialisten die na hem komen, waaronder oud-wereldkampioen Vasil Kiryienka, gaan minder hard dan Van Emden. En dan gaat Dumoulin van start.

Zondagmiddag: in de armen van Dumoulin

Als Van Emden iets voor 15.00 uur over de finish rolt, weet hij dat hij kans maakt op de ritzege. Maar zijn landgenoot, vriend, collega, aanstaand Girowinnaar én grootste uitdager op dat moment - Dumoulin - moet dan nog binnenkomen. Het lange wachten begint.

"Toen ik terugkwam uit de bus, was het nog anderhalf uur. Dat is te overzien. Anders zit je tweeënhalf uur in zo'n tent, met je neus bovenop op een tv waarop je een klok ziet wegtikken. Ja, dáár word ik wel nerveus van." Toch moet Van Emden eraan geloven. In de hotseat, voor een tv met een klok. Onderweg wordt langzaam duidelijk dat Dumoulin zijn concurrenten op een hoop rijdt, maar net niet snel genoeg is om Van Emden te verslaan. Van Emden: "Ik heb zijn laatste meters niet meer gezien. Ik wist ook niet precies waar hij zat op het parcours, hoe ver hij nog moest. Pas toen hij mijn tijd passeerde, wist ik dat ik 'm had."

Van Emden is tijdens de laatste meters dubbel nerveus: "Ik hoopte echt dat Tom de ronde ging winnen. Daar ben ik fan genoeg voor. En ik ben een vriend van hem. Het is geweldig om erbij te mogen zijn, en extra mooi om deel van de vreugde te kunnen zijn." Als Dumoulin finisht, schreeuwt Van Emden het uit. Praten wil niet meer, tranen beginnen voorzichtig over zijn wangen te rollen.

Ondertussen komt Dumoulin als een uitgewrongen vaatdoek over de finish. Hij is zelf nog niet overtuigd van zijn eindzege, maar weet wel dat zijn vriend Van Emden sowieso gaat winnen die dag. "Het mooiste was, die herinnering zal ik altijd bij me houden, dat hij daar door het hek kwam en eigenlijk naar rechts moest van de officials. Maar hij zag mij staan aan de linkerkant besloot naar mij te komen. Dan ben je in mijn ogen een groot kampioen. Dat je in die hele grote prestatie nog oog hebt voor die, op dat moment, in verhouding kleine zege van mij."

Van Emden en Dumoulin vallen elkaar in de armen, Nederlandse wielergeschiedenis in één beeld gevangen.

Zondagavond: geen feest

Na al die uren in hotseats, na al die tweede plaatsen, is Van Emden eindelijk die grote winnaar. "Met liefde geef ik al die tweede plaatsen voor dit succes", stamelt hij als er weer gesproken kan worden. Vriend Dumoulin heeft de Giro gewonnen, het roze van Milaan kleurt in gedachten oranje. Na de huldiging wil Van Emden maar één ding: naar huis, naar zijn familie. En dus haast hij zich naar het vliegveld om alsnog het toestel te halen dat al geboekt was. Dat mislukt, Van Emden brengt de hele avond door op een vliegveld en is pas diep in de nacht thuis.

Een paar dagen later neemt hij een kijkje bij de huldiging van Dumoulin in Maastricht, om het succes daarna stevig te gaan vieren. Tijdens de huldiging roept Dumoulin hem op het podium, iets dat Van Emden eigenlijk niet wil. "Het was zijn feest", vindt Van Emden. "Maar hij wilde volgens mij vooral zijn ongemakkelijkheid delen", lacht Van Emden. "Wat ik tegen hem zei op dat podium? Eikel. 'Ongemakkelijk hè', antwoordde Tom."

Zaterdag 1 juli: Tour de France?

Een week na zijn legendarische tijdrit is de vraag onvermijdelijk: zit er nog zo'n stunt in tijdens de openingsrit van de Tour de France in Düsseldorf, een tijdrit van dertien kilometer? Van Emden: "Ik zou liegen als ik zeg dat ik daar niet naartoe wil. Het is een schitterende tijdrit. Maar er is nog geen beslissing genomen. Ik moet daar zelf ook nog over nadenken. Het is echt zwaar, twee grote rondes rijden als niet-klimmer. Maar misschien is dit wel mijn grootste kans ooit op een ritzege in de Tour, op het geel."

Door: Benjamin de Bruijn


gerelateerd

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

 1. donderdag 12 oktober 2017

 2. Mededeling over de toekomst van WielerUpdate.nl 14:00

  Mededeling over de toekomst van WielerUpdate.nl

  Jarenlang heeft de redactie van WielerUpdate.nl de wielerfans op de hoogte gehouden van het laatste nieuws van deze mooie sport.…

 3. Bakelants ondergaat operatie na zware val in Lombardije 12:35

  Bakelants ondergaat operatie na zware val in Lombardije

  Jan Bakelants zal vrijdag geopereerd worden na zijn zware valpartij in de Ronde van Lombarije van afgelopen zaterdag. De…

 4. Meersman wordt ploegleider Marlux-Napoleon Games 09:30

  Meersman wordt ploegleider Marlux-Napoleon Games

  Gianni Meersman moest in 2016 plotseling stoppen met wielrennen toen bij hem hartritmestoornissen werden vastgesteld. De…

 5. woensdag 11 oktober 2017

 6. Eerste zege Hofland in twee jaar: "Dat maakt het speciaal" 20:10

  Eerste zege Hofland in twee jaar: "Dat maakt het speciaal"

  Moreno Hofland won woensdag de eerste editie van de Belgische koers Famenne Ardenne Classic. Voor de sprinter van Lotto Soudal…

 7. Hofland zegeviert in eerste Famenne Ardenne Classic 17:13

  Hofland zegeviert in eerste Famenne Ardenne Classic

  De eerste editie van de Belgische koers Famenne Ardenne Classic is gewonnen door Moreno Hofland. De sprinter van Lotto Soudal…

 8. 16:55

  Video: Op bezoek bij technisch directeur Merijn Zeeman

  Velon gaat het hele seizoen al op bezoek bij betrouwbare krachten die 'achter' het team met renners staan. In de laatste…

 9. Bennett oppermachtig in de sprints in de Ronde van Turkije 16:34

  Bennett oppermachtig in de sprints in de Ronde van Turkije

  Sam Bennett heeft ook de tweede etappe in de Ronde van Turkije gewonnen. De Ier van Bora-Hansgrohe was in de massasprint zeer…

 10. Ruijgh pakt de leiderstrui over in de Tour of Iran 13:34

  Ruijgh pakt de leiderstrui over in de Tour of Iran

  Rob Ruijgh is de nieuwe leider in de Tour of Iran. De Nederlander, uitkomend voor Tarteletto - Isorex, stond voor aanvang van…

 11. 12:48

  Video: Bennett de snelste in openingsrit Turkije

  Sam Bennett heeft uitstekende najaarsvorm te pakken. Onlangs won hij al de Sparkassen Münsterland Giro en dinsdag was het raak…

 12. Poels: "Het was frustrerend dat ik niet in L-B-L kon starten" 11:52

  Poels: "Het was frustrerend dat ik niet in L-B-L kon starten"

  Voor Wout Poels was het wielerseizoen 2017 er een met twee gezichten. Aan de eerste helft van het jaar bewaart de Nederlander…

 13. Sagan begint 2018 met 'perfecte start' in de Tour Down Under 11:00

  Sagan begint 2018 met 'perfecte start' in de Tour Down Under

  Voor de derde keer in zijn carrière zal Peter Sagan het seizoen beginnen in de Tour Down Under. De wereldkampioen zal…

 14. Ploeg Vos gaat in 2018 verder als WaowDeals Pro Cycling 10:33

  Ploeg Vos gaat in 2018 verder als WaowDeals Pro Cycling

  De ploeg van Marianne Vos gaat onder een nieuwe naam verder. WM3 Pro Cycling heet in 2018 WaowDeals Pro Cycling. Het Belgische…

 15. Roglic: "De winst over de Galibier springt er wel uit" 10:15

  Roglic: "De winst over de Galibier springt er wel uit"

  Primoz Roglic vestigde zijn naam al afgelopen seizoen met tijdritwinst in de Giro d'Italia, maar in 2017 liet de Sloveen echt…

 16. Beukeboom wil werelduurrecord Wiggins aanvallen 09:32

  Beukeboom wil werelduurrecord Wiggins aanvallen

  Dion Beukeboom (28) heeft zijn zinnen gezet op het werelduurrecord, dat nu nog in handen is van Bradley Wiggins. De Nederlandse…

 17. Overzicht: alle transfers van de WorldTour-ploegen 09:10

  Overzicht: alle transfers van de WorldTour-ploegen

  Eduardo Sepúlveda, Daniel Oss en Peter Kennaugh waren op 1 augustus de eerste tranfers die officieel werden aangekondigd. De…

 18. dinsdag 10 oktober 2017

 19. Safarzadeh wint in Ronde van Iran, Doets knap vierde 17:20

  Safarzadeh wint in Ronde van Iran, Doets knap vierde

  Saeeid Safarzadeh heeft de derde etappe in de Ronde van Iran gewonnen. De Iraniër van het Tabriz Shahrdary Team soleerde in…

 20. Reichenbach maanden aan de kant na val met Moscon 16:59

  Reichenbach maanden aan de kant na val met Moscon

  Het incident tussen Sebastian Reichenbach en Gianni Moscon deed al het nodige stof opwaaien, maar het voorval lijkt nu wederom…

 21. Bennett sprint naar winst in ouverture Ronde van Turkije 15:46

  Bennett sprint naar winst in ouverture Ronde van Turkije

  Sam Bennett (hier op archiefbeeld) heeft de openingsetappe in de Ronde van Turkije op zijn palmares bijgeschreven. De Ier van…

 22. Van Vleuten onderdeel van selectie EK baanwielrennen 14:57

  Van Vleuten onderdeel van selectie EK baanwielrennen

  Annemiek van Vleuten zal in Berlijn haar opwachting maken tijdens het Europees kampioenschap baanwielrennen. De wereldkampioene…

 23. De Plus is opgelucht: "Mirakel dat ik dit heb overleefd" 14:15

  De Plus is opgelucht: "Mirakel dat ik dit heb overleefd"

  Het waren angstaanjagende beelden voor menig wielervolger: Laurens De Plus die tijdens de Ronde van Lombardije zwaar ten val…

 24. Weinig starters in de cross: "Startgeld vormt probleem" 13:35

  Weinig starters in de cross: "Startgeld vormt probleem"

  De eerste cross voor de DVV verzekeringen Trofee kende bij de elite zondag slechts 23 deelnemers aan het vertrek. Volgens…

 25. Talentvolle Lambrecht in 2018 bij 'grote' Lotto Soudal 10:55

  Talentvolle Lambrecht in 2018 bij 'grote' Lotto Soudal

  Het Belgische klimtalent Bjorg Lambrecht rijdt in 2018 voor de profploeg van Lotto Soudal. De 20-jarige renner uit Gent rijdt nu…

 26. Van Aert weet: "Mijn eerste overwinning komt er aan" 09:53

  Van Aert weet: "Mijn eerste overwinning komt er aan"

  Wout Van Aert kende een moeizaam begin van het seizoen, maar hij komt langzaam maar zeker weer in zijn oude vorm. Een ouderwetse…

 27. maandag 9 oktober 2017

 28. De Plus stapt volgende maand weer op de fiets 21:33

  De Plus stapt volgende maand weer op de fiets

  Laurens De Plus keert volgende maand terug op de fiets. De Belg schoot zaterdag in de Ronde van Lombardije in een afdaling over…

 29. 'Alpe d'Huez keert terug in parcours Tour de France' 15:55

  'Alpe d'Huez keert terug in parcours Tour de France'

  De Tour de France van 2018 doet volgens de Franse krant Le Dauphiné de Alpe d'Huez aan. De afgelopen twee edities van La Grand…

 30. Betancur en Anacona nog twee seizoenen bij Movistar 15:29

  Betancur en Anacona nog twee seizoenen bij Movistar

  Carlos Betancur en Winner Anacona koersen ook de komende twee seizoenen voor Movistar. De Spaanse ploeg maakt bekend dat beide…

 31. Degenkolb is weer thuis en richt zich op volgend jaar 15:15

  Degenkolb is weer thuis en richt zich op volgend jaar

  John Degenkolb is over twee weken klaar om weer te gaan trainen. Eind september werd bekend dat Degenkolb opgenomen was in het…

 32. Ruijgh tweede in Ronde van Iran, Kers verliest leiderstrui 14:15

  Ruijgh tweede in Ronde van Iran, Kers verliest leiderstrui

  Rob Ruijgh is vandaag (maandag) tweede geworden in de tweede etappe van de Ronde van Iran (Azerbeidzjan). De Nederlander van…

 33. Valverde op weg terug: "Ik train wekelijks 700 kilometer" 12:08

  Valverde op weg terug: "Ik train wekelijks 700 kilometer"

  Alejandro Valverde jaagt in sneltreinvaart door zijn revalidatie. De Spanjaard kwam 101 dagen geleden ten val in de…

 34. Armée koerst tot eind 2020 in dienst van Lotto Soudal 11:06

  Armée koerst tot eind 2020 in dienst van Lotto Soudal

  Sander Armée koerst ook de komnde twee seizoenen voor Lotto Soudal. De Belg won dit jaar een etappe in de Vuelta a España, dat…

 35. Van Avermaet start toch in Ronde van Guangxi 09:32

  Van Avermaet start toch in Ronde van Guangxi

  Greg Van Avermaet komt terug op zijn beslissing het seizoen vroegtijdig te beëindigen. De Belg kondigde eind vorige maand aan…

 36. zondag 8 oktober 2017

 37. Van der Poel weet: "Ik heb misschien iets te lang gewacht" 17:27

  Van der Poel weet: "Ik heb misschien iets te lang gewacht"

  Hij leek onverslaanbaar, bij vlagen zelfs ongenaakbaar, maar in Ronse toonde Mathieu van der Poel zich dan toch gewoon…

 38. Trentin wint Parijs-Tours na fraai ploegenspel Terpstra 17:02

  Trentin wint Parijs-Tours na fraai ploegenspel Terpstra

  De 111de editie van Parijs-Tours is een prooi geworden voor Matteo Trentin. De Italiaan (hier op archiefbeeld) van Quick-Step…

 39. Verraste Van der Haar: "Niet verwacht te kunnen winnen" 16:48

  Verraste Van der Haar: "Niet verwacht te kunnen winnen"

  De zegereeks van Mathieu van der Poel moest eens eindigen, maar dat juist Lars van het Haar de doorbraak forceerde, mag toch wel…

 40. Van der Haar doorbreekt zegereeks Van der Poel in Ronse 16:01

  Van der Haar doorbreekt zegereeks Van der Poel in Ronse

  Lars van der Haar heeft de zegereeks van Mathieu van der Poel doorbroken. De Nederlander van Telenet-Fidea won in Ronse de…

 41. Boom en Van Vleuten slaan verrassend toe op mountainbike 14:53

  Boom en Van Vleuten slaan verrassend toe op mountainbike

  Lars Boom heeft vandaag (zondag) in Eijsden opzien gebaard met een puik optreden op de mountainbike. De voormalig wereldkampioen…

 42. Kers zorgt voor Nederlandse zege in Ronde van Iran 12:50

  Kers zorgt voor Nederlandse zege in Ronde van Iran

  Koos Jeroen Kers (hier op archiefbeeld) heeft de openingsetappe in de Ronde van Iran weten te winnen. De Nederlander van het…

 43. Samenvatting: Nibali soleert fraai naar jubileum in Como 12:00

  Samenvatting: Nibali soleert fraai naar jubileum in Como

  Hij was al de grote favoriet vooraf en maakte die rol met verve waar. Vincenzo Nibali greep zaterdag op fraaie wijze de macht in…

 44. Mohoric grijpt zege in allereerste Hong Kong Challenge 11:44

  Mohoric grijpt zege in allereerste Hong Kong Challenge

  Matej Mohoric heeft de Hong Kong Challenge op zijn palmares weten bij te schrijven. De Sloveen wist de allereerste uitgave van…

 45. Oomen imponeert in Lombardije: "Ik mag tevreden zijn" 11:14

  Oomen imponeert in Lombardije: "Ik mag tevreden zijn"

  Sam Oomen kon vorig jaar in Luik-Bastenaken-Luik al een aardig woordje meespreken tijdens de finale van een monument, maar…

 46. Nibali pakt vijftigste zege: "Dit was echt de perfecte dag" 10:02

  Nibali pakt vijftigste zege: "Dit was echt de perfecte dag"

  Vincenzo Nibali won gisteren (zaterdag) voor de tweede maal in zijn succesvolle wielercarrière de Ronde van Lombardije. Het…

 47. Bakelants breekt ribben en rugwervels na val in ravijn 09:44

  Bakelants breekt ribben en rugwervels na val in ravijn

  Jan Bakelants heeft bij zijn val in de Ronde van Lombardije zeven ribben en twee rugwervels gebroken. De Belg van AG2R La…

 48. zaterdag 7 oktober 2017

 49. Nibali oppermachtig naar tweede zege in Lombardije 16:43

  Nibali oppermachtig naar tweede zege in Lombardije

  Vincenzo Nibali heeft voor de tweede keer in zijn carrière de Ronde van Lombardije gewonnen. De Italiaan van Bahrain Merida…

 50. Quick-Step Floors: geen serieuze verwondingen De Plus 16:29

  Quick-Step Floors: geen serieuze verwondingen De Plus

  Laurens De Plus heeft geen serieuze verwondingen overgehouden aan zijn val in de Ronde van Lombardije. De renner van Quick-Step…

 51. Opnieuw staat er geen maat op winnende Van der Poel 16:17

  Opnieuw staat er geen maat op winnende Van der Poel

  Mathieu van der Poel (hier op archiefbeeld) heeft ook zijn zesde deelname aan een cross dit seizoen omgezet in een zege. De…

 52. Bouhanni excuseert zich voor gedrag tegen Barbier 14:48

  Bouhanni excuseert zich voor gedrag tegen Barbier

  Nacer Bouhanni heeft zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag direct na de finish van Parijs-Bourges. De Franse spurter van…

 53. Gestopte Talansky (28) gaat zich richten op triatlon 12:11

  Gestopte Talansky (28) gaat zich richten op triatlon

  Andrew Talansky gaat zich richten op de triatlon. De 28-jarige Amerikaan liet in augustus weten een punt te zetten achter zijn…

 54. Voorbeschouwing: wie steekt Nibali naar de kroon in Como? 11:00

  Voorbeschouwing: wie steekt Nibali naar de kroon in Como?

  Hoewel het WorldTour-seizoen nog doorloopt met de rondes van Turkije en Guangxi, blijft de Ronde van Lombardije de herfstkoers…

 55. Italiaan Taliani krijgt dopingschorsing van vier jaar 10:04

  Italiaan Taliani krijgt dopingschorsing van vier jaar

  Alessio Taliani is voor vier jaar geschorst voor het gebruik van triamcinolonacetonide. Androni Giocattoli, de ploeg van…

 56. 2016: Chaves zegeviert in Ronde van Lombardije 09:36

  2016: Chaves zegeviert in Ronde van Lombardije

  Esteban Chaves was in de 2016 de winnaar van de laatste klassieker van het jaar. Dit jaar kan de Colombiaan van Orica-Scott niet meedoen aan de Ronde van…

Meer nieuws