Van start tot finish: de dag dat Van Emden won in Milaan

Van start tot finish: de dag dat Van Emden won in Milaan

5 juni 2017 – "Dit is mijn grootste kans ooit om een rit in een grote ronde te winnen", zegt Jos van Emden tegen zijn ploeggenoten vooraf. Het lukt. Van Emden wordt in Milaan onderdeel van Nederlandse wielergeschiedenis. Precies een week later reconstrueert WielerUpdate.nl samen met de renner van LottoNL-Jumbo die legendarische tijdrit van Monza naar Milaan.

In de schaduw van Tom Dumoulin? Van Emden wil er niets van weten. "Dat hebben meer mensen gezegd, dat het te weinig zou gaan over mijn presteren. Daar ben ik het totaal niet mee eens. Ik ben heel blij met de aandacht die ik heb gekregen. En de prestatie van Dumoulin is zo ontzettend bijzonder, dat het niet gek is dat hij in de schijnwerpers staat."

De eigenzinnige Van Emden is niet bang een observatie stevig te weerspreken met zijn eigen visie. Hij is anders dan veel andere tijdrijders, doet alles op gevoel. Er hoeft wat Van Emden betreft geen fietscomputer aan te pas te komen. Hoe beter Van Emden zichzelf kent, hoe harder hij gaat fietsen. In Milaan klopt alles. De benen zijn goed en Van Emden voelt zich op zijn gemak. Er hangt iets in de lucht, een gevoel van onoverwinnelijkheid.

Zaterdag: goede benen

"De dag voor de tijdrit wist ik dat ik kans maakte. Ik was de bergen in de laatste week goed doorgekomen en toen ik zaterdag over de finish rolde, dacht ik: met deze benen kan het er weleens in zitten", haalt Van Emden terug. "Ik heb niet eerder naar die tijdrit gekeken. Natuurlijk wist ik dat ie eraan zat te komen. Maar ik heb me er nooit op gefocust. Ik ben geen specialist in het rondewerk, word als niet-klimmer gewoon moe tijdens zo'n ronde. Maar dit keer voelde ik me nog verrassend goed."

Het vertrouwen is zaterdag zo groot dat Van Emden zijn ploeggenoten durft te zeggen dat het zijn grootste kans ooit is een rit in een grote ronde te winnen. Dat is niets voor Van Emden, hij opereert liever vanuit de schaduw. Van Emden voelt ongekend veel zelfvertrouwen. Niets schaduw, overtuiging. "Die uitspraak voelde realistisch. Het was een constatering en daar stond een punt achter."

Zondagochtend: zelfverzekerd

Het is de dag van de tijdrit. Serieus opwarmen hoeft niet meer na drie weken afzien. Een verkenningsronde is genoeg. Van Emden is totaal niet nerveus. Hoe anders is dat een jaar eerder, als de Giro opent in Apeldoorn. Op papier maakt Van Emden daar een goede kans om te winnen. Na zijn vijfde plaats tijdens Le Grand Départ 2015 in Utrecht, is zijn naam gevestigd. Met wat minder concurrentie is Van Emden een jaar later een van de favorieten voor het eerste roze van 2016 in Apeldoorn. 

In Apeldoorn is Van Emden vooraf eerlijk over zijn twijfels, hij voelt zich niet fantastisch. Van Emden: "Dan ga je allerlei dingen proberen om dat goede gevoel terug te krijgen. Dat zorgt voor stress. Maar tijdens die rit presteerde ik. Die val had ook niets met druk te maken. Ik heb daar veel van geleerd, het is heel zinvol geweest om naar zo'n dag toe te leven."

"Wat ik daarvan geleerd heb? Dat het allemaal niet zo heel veel uitmaakt", gaat Van Emden verder. "Vanaf mijn 28ste ben ik me veel minder druk gaan maken, gaan inzien dat het allemaal niet zo belangrijk is. Dat wil zeggen: voor mij is het wel belangrijk, het is mijn lust en mijn leven. Maar verder slaapt er echt niemand minder om als mijn tijdrit mislukt. Waarom zou ik me dan druk gaan maken?"

Hulp van een psycholoog heeft Van Emden niet, want 'je moet zelf je kop stoten en daarvan leren'. Van Emden stoot zijn kop al snel nadat hij zich in 2010 ontpopt als een sterke tijdrijder. De Schiedammer wordt Nederlands kampioen en stelt zich ten doel die kunde te perfectioneren. "Ik ben volgens een strak regime gaan kopiëren wat de grote tijdrijders deden. Met bepaalde trainingen, maar bijvoorbeeld ook door geen koffie meer te drinken in de dagen voor een tijdrit. Het werkte niet, ik ging er alleen maar slechter van rijden. Toen ik daar los van kwam, ik weer vrij in mijn hoofd was, ging het beter. Zo heb ik met de jaren steeds meer dingen weggelaten waarvan ik ooit dacht ze te moeten doen om te presteren. Maar je moet helemaal niets. Gewoon lekker, net als een klein jongetje, graag willen fietsen. Dan komt de rest vanzelf. Dat klinkt cliché, maar voor mij werkt het."

Als kaas rijpt Zuid-Hollander Van Emden verder en verder, totdat hij goed genoeg is om die grote zege te pakken.

Zondagmiddag: op gevoel kneiterhard

Zondagmiddag om 14.26 uur knalt Van Emden van het startpodium op het circuit van Monza. Van Emden is niet zenuwachtig. "Ik had er zin in. Dat brengt een sfeertje met zich mee, wat spanning, maar ik was zeker niet nerveus. Ik was gretig, wist dat ik goed was."

Van Emden is vrij in zijn hoofd. Onderweg doet hij alles op basis van de best denkbare graadmeter: gevoel. Geen hartslagmeter: "Wat zegt mij dat? Die is toch altijd anders. Zeker op de laatste dag van een grote ronde." Geen tussentijden: "Wat moet ik ermee? Moet ik harder gaan als ik hoor dat ik achterlig?" Geen wattagemeter ook: "Typisch zo'n tijdrijdersdingetje. Ik ga zo hard als ik kan, daar heb ik geen wattagemeter voor nodig."

En de ploegleider in de auto, in dit geval Addy Engels, moet eerlijk zijn. "Als ik een slechte bocht rijd, dan wil ik dat horen. Eigenlijk is coachen heel vaak liegen. Dan krijg je te horen dat je goed bezig bent, terwijl het helemaal niet goed gaat. Ik wil niet horen dat ik goed bezig ben, ik wil horen wat ik doe. Ik wil dat een coach eerlijk is."

Engels zegt onderweg dat het goed gaat, want het gaat goed. Van Emden gaat als een speer en duikt een kleine halve minuut onder de snelste tijd door, die van Italiaans kampioen Manuel Quinziato. De specialisten die na hem komen, waaronder oud-wereldkampioen Vasil Kiryienka, gaan minder hard dan Van Emden. En dan gaat Dumoulin van start.

Zondagmiddag: in de armen van Dumoulin

Als Van Emden iets voor 15.00 uur over de finish rolt, weet hij dat hij kans maakt op de ritzege. Maar zijn landgenoot, vriend, collega, aanstaand Girowinnaar én grootste uitdager op dat moment - Dumoulin - moet dan nog binnenkomen. Het lange wachten begint.

"Toen ik terugkwam uit de bus, was het nog anderhalf uur. Dat is te overzien. Anders zit je tweeënhalf uur in zo'n tent, met je neus bovenop op een tv waarop je een klok ziet wegtikken. Ja, dáár word ik wel nerveus van." Toch moet Van Emden eraan geloven. In de hotseat, voor een tv met een klok. Onderweg wordt langzaam duidelijk dat Dumoulin zijn concurrenten op een hoop rijdt, maar net niet snel genoeg is om Van Emden te verslaan. Van Emden: "Ik heb zijn laatste meters niet meer gezien. Ik wist ook niet precies waar hij zat op het parcours, hoe ver hij nog moest. Pas toen hij mijn tijd passeerde, wist ik dat ik 'm had."

Van Emden is tijdens de laatste meters dubbel nerveus: "Ik hoopte echt dat Tom de ronde ging winnen. Daar ben ik fan genoeg voor. En ik ben een vriend van hem. Het is geweldig om erbij te mogen zijn, en extra mooi om deel van de vreugde te kunnen zijn." Als Dumoulin finisht, schreeuwt Van Emden het uit. Praten wil niet meer, tranen beginnen voorzichtig over zijn wangen te rollen.

Ondertussen komt Dumoulin als een uitgewrongen vaatdoek over de finish. Hij is zelf nog niet overtuigd van zijn eindzege, maar weet wel dat zijn vriend Van Emden sowieso gaat winnen die dag. "Het mooiste was, die herinnering zal ik altijd bij me houden, dat hij daar door het hek kwam en eigenlijk naar rechts moest van de officials. Maar hij zag mij staan aan de linkerkant besloot naar mij te komen. Dan ben je in mijn ogen een groot kampioen. Dat je in die hele grote prestatie nog oog hebt voor die, op dat moment, in verhouding kleine zege van mij."

Van Emden en Dumoulin vallen elkaar in de armen, Nederlandse wielergeschiedenis in één beeld gevangen.

Zondagavond: geen feest

Na al die uren in hotseats, na al die tweede plaatsen, is Van Emden eindelijk die grote winnaar. "Met liefde geef ik al die tweede plaatsen voor dit succes", stamelt hij als er weer gesproken kan worden. Vriend Dumoulin heeft de Giro gewonnen, het roze van Milaan kleurt in gedachten oranje. Na de huldiging wil Van Emden maar één ding: naar huis, naar zijn familie. En dus haast hij zich naar het vliegveld om alsnog het toestel te halen dat al geboekt was. Dat mislukt, Van Emden brengt de hele avond door op een vliegveld en is pas diep in de nacht thuis.

Een paar dagen later neemt hij een kijkje bij de huldiging van Dumoulin in Maastricht, om het succes daarna stevig te gaan vieren. Tijdens de huldiging roept Dumoulin hem op het podium, iets dat Van Emden eigenlijk niet wil. "Het was zijn feest", vindt Van Emden. "Maar hij wilde volgens mij vooral zijn ongemakkelijkheid delen", lacht Van Emden. "Wat ik tegen hem zei op dat podium? Eikel. 'Ongemakkelijk hè', antwoordde Tom."

Zaterdag 1 juli: Tour de France?

Een week na zijn legendarische tijdrit is de vraag onvermijdelijk: zit er nog zo'n stunt in tijdens de openingsrit van de Tour de France in Düsseldorf, een tijdrit van dertien kilometer? Van Emden: "Ik zou liegen als ik zeg dat ik daar niet naartoe wil. Het is een schitterende tijdrit. Maar er is nog geen beslissing genomen. Ik moet daar zelf ook nog over nadenken. Het is echt zwaar, twee grote rondes rijden als niet-klimmer. Maar misschien is dit wel mijn grootste kans ooit op een ritzege in de Tour, op het geel."

Door: Benjamin de Bruijn


gerelateerd

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

 1. vrijdag 18 augustus 2017

 2. Dit zijn de randklassementen in de Vuelta a España 09:00

  Dit zijn de randklassementen in de Vuelta a España

  In de Vuelta a España vallen naast de rode leiderstrui, de blauwe bollentrui en de groene puntentrui ook andere, minder…

 3. Overzicht: volledig etappeschema La Vuelta 2017 08:15

  Overzicht: volledig etappeschema La Vuelta 2017

  De 72ste Vuelta a España belooft een spektakel te worden. Er staat weer lekker veel klimwerk op het programma vanaf zaterdag 19…

 4. donderdag 17 augustus 2017

 5. Van Dijk klopt Vos in proloog Ladies Tour of Norway 21:06

  Van Dijk klopt Vos in proloog Ladies Tour of Norway

  Een Nederlandse dubbelslag op de eerste dag van de Ladies Tour of Norway. Ellen van Dijk triomfeerde donderdag in de proloog…

 6. Gautier rondt vlucht succesvol af in de Limousin 17:37

  Gautier rondt vlucht succesvol af in de Limousin

  Cyril Gautier (hier op archiefbeeld) heeft de derde etappe in de Ronde van de Limousin gewonnen. De Fransman van AG2R-La…

 7. Lammertink naar nieuwe Franse ploeg Vital Concept 17:00

  Lammertink naar nieuwe Franse ploeg Vital Concept

  Steven Lammertink verlaat LottoNL-Jumbo en gaat koersen voor de nieuwe Franse ProContinentale ploeg Vital Concept. Bryan Coquard…

 8. Positieve Sánchez verklaart: "Heb een schoon geweten" 16:48

  Positieve Sánchez verklaart: "Heb een schoon geweten"

  Samuel Sánchez zegt niet te begrijpen hoe hij positief heeft kunnen testen bij een dopingcontrole. De Spanjaard verklaart…

 9. Van Avermaet trekt naar Hamburg met oog op WorldTour 16:33

  Van Avermaet trekt naar Hamburg met oog op WorldTour

  Greg Van Avermaet gaat alsnog van start in de Cyclassics Hamburg. Eerder werd al duidelijk dat de Belg dit jaar een doel heeft…

 10. Froome: "Heb zeker iets goed te maken in Spanje" 16:19

  Froome: "Heb zeker iets goed te maken in Spanje"

  Chris Froome werd al drie keer tweede in de Vuelta a España. Dit jaar gaat hij opnieuw proberen de Spaanse ronde te winnen, en…

 11. Quintana bevestigt: "Ook in 2018 rijd ik voor Movistar" 15:59

  Quintana bevestigt: "Ook in 2018 rijd ik voor Movistar"

  Alle transfergeruchten omtrent Nairo Quintana kunnen definitief de prullenmand in: de Colombiaan rijdt ook volgend seizoen voor…

 12. Samuel Sánchez (39) test buiten competitie positief 14:33

  Samuel Sánchez (39) test buiten competitie positief

  Samuel Sánchez heeft een besmeurde plas afgeleverd tijdens een dopingcontrole. De Spaanse veteraan (39) van BMC is positief…

 13. Special: de voltreffers van Alberto 'El Pistolero' Contador 13:00

  Special: de voltreffers van Alberto 'El Pistolero' Contador

  Het is voor veel liefhebbers een zeer herkenbaar beeld: Alberto Contador dansend op de pedalen, fladderend door de bergen en…

 14. Bergklassement Vuelta: aanvallers strijden om bollen 12:30

  Bergklassement Vuelta: aanvallers strijden om bollen

  De laatste twee jaar was Omar Fraile bergkoning in de Vuelta a España. Naast de Spanjaard starten er zaterdag in Nîmes nog…

 15. Video: het parcours van La Vuelta 2017 in vogelvlucht 12:22

  Video: het parcours van La Vuelta 2017 in vogelvlucht

  De 72ste Vuelta a España start zaterdag met een ploegentijdrit in het Franse Nîmes. Daarna volgt een hels parcours met één indivuele tijdrit (40,2…

 16. De la Cruz verlaat Quick Step, voegt zich bij Team Sky 11:43

  De la Cruz verlaat Quick Step, voegt zich bij Team Sky

  Naast Jonathan Castroviejo heeft Team Sky een tweede Spanjaard aan zich weten te binden met ingang van 2018: de 28-jarige David…

 17. Contador en Trek-Segafredo beginnen opleidingsploeg 11:15

  Contador en Trek-Segafredo beginnen opleidingsploeg

  Alberto Contador gaat met zijn eigen stichting in samenwerking met Trek-Segafredo een opleidingsploeg opzetten. Er zijn sponsort…

 18. Castroviejo tekent voor drie jaar bij Team Sky 10:57

  Castroviejo tekent voor drie jaar bij Team Sky

  Team Sky heeft zich versterkt met Jonathan Castroviejo. De Spaanse tijdritspecialist heeft voor drie jaar getekend bij de Britse…

 19. La Vuelta: de klassementsfavorieten in Spanje op een rij 10:00

  La Vuelta: de klassementsfavorieten in Spanje op een rij

  De Vuelta a España is de ronde met onafgeronde zaken voor Chris Froome, de ronde waar Steven Kruijswijk zijn mislukte Giro…

 20. Uitgelicht: dit zijn de vijftien Nederlanders in deze Vuelta 09:00

  Uitgelicht: dit zijn de vijftien Nederlanders in deze Vuelta

  Er beginnen zaterdag vijftien Nederlandse renners in Nîmes aan de 72ste Vuelta a España. Wilco Kelderman (Team Sunweb) en…

 21. Cannondale-Drapac gokt op jonge vrijbuitersploeg 08:57

  Cannondale-Drapac gokt op jonge vrijbuitersploeg

  Cannondale-Drapac heeft als laatste ploeg haar selectie voor de 72ste Vuelta a España bekendgemaakt. De Amerikaanse formatie…

 22. Vuelta a España: alle selecties en 198 renners op een rij 08:30

  Vuelta a España: alle selecties en 198 renners op een rij

  Met toppers als Chris Froome, Vincenzo Nibali, de Nederlandse kopmannen Wilco Kelderman en Steven kruijswijk aan de start en…

 23. Overzicht: alle transfers van de WorldTour-ploegen 08:00

  Overzicht: alle transfers van de WorldTour-ploegen

  Eduardo Sepúlveda, Daniel Oss (foto) en Peter Kennaugh waren op 1 augustus de eerste tranfers die officieel werden…

 24. woensdag 16 augustus 2017

 25. Bol krijgt Portugees en zeven Colombianen mee naar Vuelta 18:31

  Bol krijgt Portugees en zeven Colombianen mee naar Vuelta

  Jetse Bol is zoals aangekondigd in de definitieve Vuelta-selectie van de Colombiaanse ploeg Manzana Postobón opgenomen. De…

 26. Vuillermoz wint overtuigend bergop in Tour du Limousin 17:29

  Vuillermoz wint overtuigend bergop in Tour du Limousin

  De tweede etappe in de Tour du Limousin is een prooi geworden voor Alexis Vuillermoz. De Fransman van AG2R La Mondiale was na…

 27. La Vuelta: Nederlanders die Spanje oranje kleurden 17:15

  La Vuelta: Nederlanders die Spanje oranje kleurden

  Wie herinnert zich niet de heroïsche zege van Robert Gesink op de Aubisque in 2016 of de bijna eindwinst van Tom Dumoulin in…

 28. Kreder en Koning met Aqua Blue Sport naar Vuelta 16:56

  Kreder en Koning met Aqua Blue Sport naar Vuelta

  De negenkoppige Vuelta-selectie van Aqua Blue Sport is bekend. Met Michel Kreder en Peter Koning zijn er twee Nederlanders in…

 29. Quick-Step haalt met Viviani meteen weer nieuwe sprinter 15:01

  Quick-Step haalt met Viviani meteen weer nieuwe sprinter

  Het vertrek van Marcel Kittel is nog maar net bekend of Quick-Step Floors slaat meteen terug. De Belgsiche formatie heeft net na…

 30. Kittel verlaat Quick-Step en trekt naar Katusha-Alpecin 14:09

  Kittel verlaat Quick-Step en trekt naar Katusha-Alpecin

  Hij won afgelopen Tour de France nog vijf ritten in Belgische dienst, maar zal Quick-Step Floors na twee tamelijk succesvolle…

 31. Rosmalen sleept organisatie EK veldrijden 2018 binnen 13:31

  Rosmalen sleept organisatie EK veldrijden 2018 binnen

  Het Europees kampioenschap veldrijden vindt in 2018 plaats in Rosmalen. Het parcours onder de rook van Den Bosch is normaal…

 32. Froome: "Zie mezelf niet als de favoriet voor Vuelta-zege" 12:45

  Froome: "Zie mezelf niet als de favoriet voor Vuelta-zege"

  Chris Froome houdt de Tour de France met vier eindzeges al jaren lang in een ijzingwekkende houdgreep. Dit succes wist hij in…

 33. Dimension Data trekt met Pauwels en Fraile naar Spanje 11:30

  Dimension Data trekt met Pauwels en Fraile naar Spanje

  Dimension Data heeft haar selectie voor de aankomende Vuelta a Espana bekendgemaakt. In een Vuelta met de nodige hoogtemeters…

 34. 11:24

  Het eindklassement van de Vuelta a España 2016

 35. Terpstra met sterk Quick-Step Floors naar Vuelta 11:15

  Terpstra met sterk Quick-Step Floors naar Vuelta

  Een dag nadat de contractverlenging van Niki Terpstra bij Quick-Step Floors wereldkundig is gemaakt, komt er wederom goede…

 36. Van der Poel na derde plek: "Ben hier om rit te winnen" 11:07

  Van der Poel na derde plek: "Ben hier om rit te winnen"

  Als Mathieu van der Poel (hier op archiefbeeld) ergens aan het vertrek staat is hij, ongeacht de ondergrond, altijd een pion om…

 37. Welke allrounder gaat scoren in het puntenklassement? 10:00

  Welke allrounder gaat scoren in het puntenklassement?

  Het groen van de Vuelta a España is niet het groen van de Tour de France. In de Spaanse bergen is kunnen sprinten een haast…

 38. Ambitieuze Vos duikt komende winter weer het veld in 09:35

  Ambitieuze Vos duikt komende winter weer het veld in

  Marianne Vos werd het afgelopen seizoen andermaal geteisterd door blessureleed, maar wist met haar Europese titel en…

 39. dinsdag 15 augustus 2017

 40. Gesbert wint in Tour du Limousin, Van der Poel derde 16:51

  Gesbert wint in Tour du Limousin, Van der Poel derde

  Elie Gesbert heeft de openingsrit van de Tour de Limousin op zijn naam geschreven. De Fransman van Fortuneo-Oscar was na een…

 41. Terpstra blijft Quick-Step Floors nog jaar langer trouw 16:40

  Terpstra blijft Quick-Step Floors nog jaar langer trouw

  Niki Terpstra heeft zijn contract bij Quick-Step Floors met één jaar verlengd. De Nederlandse voorjaarsspecialist zal daarmee…

 42. Leezer verlengt contract bij LottoNL-Jumbo tot eind 2019 15:22

  Leezer verlengt contract bij LottoNL-Jumbo tot eind 2019

  Tom Leezer blijft zijn huidige werkgever, LottoNL-Jumbo, nog twee seizoenen langer trouw. De 31-jarige wegkapitein heeft vandaag…

 43. Landa hakt de knoop door en vertrekt naar Movistar 14:53

  Landa hakt de knoop door en vertrekt naar Movistar

  Het ongenoegen van Mikel Landa over de rolverdeling bij Team Sky was al langer duidelijk, maar zijn toekomst bleef nog lange…

 44. Bardet met sterke ploeg op jacht naar Spaans succes 14:45

  Bardet met sterke ploeg op jacht naar Spaans succes

  AG2R La Mondiale heeft haar selectie voor de aankomende Vuelta a España bekendgemaakt. De Franse WorldTour-ploeg mikt, net als…

 45. Bill Huck volgt Wolff op als bondscoach baansprinters 14:28

  Bill Huck volgt Wolff op als bondscoach baansprinters

  Bill Huck is door de KNWU aangesteld als nieuwe bondscoach voor de baansprinters. Huck is daarmee de opvolger van de Duitser…

 46. Poels met vertrouwen naar Spanje: "Kan niet wachten" 13:30

  Poels met vertrouwen naar Spanje: "Kan niet wachten"

  Het moet een frustrerend beeld zijn: op televisie kijken naar de koers waarin je de afgelopen twee jaar zo wist te schitteren in…

 47. Betancur heeft hoop: "Ik heb het nog steeds in me" 12:15

  Betancur heeft hoop: "Ik heb het nog steeds in me"

  Carlos Betancur kwam het profpeloton als een komeet binnen met goede resultaten en een enorme potentie. In de afgelopen jaren…

 48. FDJ met negen vrijbuiters naar Ronde van Spanje 10:57

  FDJ met negen vrijbuiters naar Ronde van Spanje

  FDJ start de Vuelta a España aanstaande zaterdag met maar liefst negen vrijbuiters. De Franse equippe laat uitgesproken…

 49. Landa twijfelt over toekomst: "Ik heb meerdere opties" 10:00

  Landa twijfelt over toekomst: "Ik heb meerdere opties"

  Hij is één van de meest besproken wielrenners van de afgelopen maand: Mikel Landa. Hij loodste Froome naar zijn vierde…

 50. Olympisch kampioen Stephen Wooldridge (39) overleden 09:39

  Olympisch kampioen Stephen Wooldridge (39) overleden

  Stephen Wooldridge, de Olympisch kampioen baanwielrennen van Athene, is dinsdag overleden. De 39-jarige Australiër (hier…

 51. Van Baarle blijft Cannondale-Drapac twee jaar langer trouw 09:10

  Van Baarle blijft Cannondale-Drapac twee jaar langer trouw

  Dylan van Baarle is ook de komende twee seizoenen te bewonderen in het tenue van Cannondale-Drapac. De voorjaarsspecialist heeft…

 52. maandag 14 augustus 2017

 53. BMC komt met 'één van de sterkste teams van laatste jaren' 17:28

  BMC komt met 'één van de sterkste teams van laatste jaren'

  Ook BMC Racing Team is maandagmiddag met haar definitieve selectie voor de Vuelta a España op de proppen gekomen. De…

 54. Cannondale-Drapac houdt Urán nog drie jaar in gelederen 16:23

  Cannondale-Drapac houdt Urán nog drie jaar in gelederen

  Rigoberto Urán, misschien wel de grote verrassingen van de afgelopen Tour de France, blijft nog jaren bij Cannondale-Drapac. De…

 55. Costa en Meintjes naar Vuelta, Caja Rural heeft groep ook rond 15:19

  Costa en Meintjes naar Vuelta, Caja Rural heeft groep ook rond

  UAE-TeamEmirates reist met een aantrekkelijke ploeg af naar de Vuelta a España, die komende zaterdag begint met een tijdrit van…

Meer nieuws