Hoogtestages helpen Van Baarle aan beste vermogens: 'Dan heb ik net een extra versnelling' Wielrennen
Wielrennen

Hoogtestages helpen Van Baarle aan beste vermogens: 'Dan heb ik net een extra versnelling'

Hoogtestages helpen Van Baarle aan beste vermogens: 'Dan heb ik net een extra versnelling'

Wout van Aert is binnen Visma | Lease a Bike de absolute kopman in het kader van de kasseiklassiekers. De WorldTour-formatie heeft echter meerdere troefkaarten achter de hand, onder wie Dylan van Baarle. De nu 31-jarige Nederlander won vorig jaar op knappe wijze Omloop Het Nieuwsblad en dat levert hem in de editie van 2024 startnummer 1 op. Het Algemeen Dagblad sprak hem over zijn klassiekercampagne!

'Zonder goede benen gaat het niet', steekt de man uit Voorburg van wal wanneer het over zijn voorbereiding richting de voorjaarsklassiekers gaat. 'Mijn voorbereiding op het nieuwe seizoen begint al vroeg. Rond 7 november ben ik weer begonnen met trainen en is mijn vizier al gericht op het seizoen. Tot nu heb ik twee trainingskampen van tien dagen gehad en ben drie weken op hoogtestage geweest op de Teide op Tenerife tot vlak voor de Omloop.'

Van Baarle kenschetst de 'DvB-methode'

Van Baarle geeft te kennen dat hij goed reageert op hoogtestages. 'Ik denk dat het genetisch bepaald is dat sommige jongens daar goed op reageren. We trainen dan supergoed, eten goed, veel rusten en massages. Dan komt het hoogte-effect er nog bij. Per week zitten we 28 of 30 uur op de fiets. Uren maken en specifieke trainingen zoals intervallen. Voor mij is dat gemiddeld. Zo’n kamp staat echt al in het teken van wedstrijden. Het is volle bak tot het einde. Bij mij komen de vermogens na zo’n hoogtestage altijd een stuk gemakkelijker. Dan heb ik net een extra versnelling die ik daarvoor niet had', aldus de hardrijder, die ook aangeeft dat hij na het openingsweekend en Tirreno-Adriatico de puntjes op de i zet richting de allergrootste klassiekers.

De winnaar van Parijs-Roubaix 2022 is iemand die alleen naar de meet moet gaan. 'Voor mij is het ideale scenario als het een harde wedstrijd is. Dan komen er meer kansen of mogelijkheden om weg te springen', verduidelijkt hij. 'De aanval is een momentopname. Ik kijk om me heen. Wie zitten er? Wie zit in mijn wiel, wie komt van kop? Valt het stil? Is het meteen na een bocht of juist iets verder? Als ik het goede moment zie, pak ik het. Ik twijfel niet en ga er meteen voor. Andere jongens vragen weleens aan mij hoe het komt dat ik die momenten zo goed zie. Lastig uit te leggen. Je moet gaan als iedereen kapot zit.' Kortom, de 'DvB-methode'!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws