Boy van Poppel

Boy van Poppel is een Nederlandse wielrenner die rijdt voor de Belgische ploeg Intermarché-Wanty. Van Poppel is de oudere broer van Danny van Poppel en de zoon van voormalig wielrenner Jean-Paul. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Van Poppel en houdt tevens zijn biografie bij.

Boy van Poppel

Als jeugdwielrenner uit wielerfamilie is Boy samen met Danny een van de beste

Dat de genen van Boy van Poppel iets met wielrennen zouden krijgen, was geen verrassing. Naast vader Jean-Paul van Poppel was ook moeder Leontien van der Lienden als prof actief op de racefiets. Uit deze mix van wielertalent ontstond in januari 1988 Boy, die zich achttien jaar tot zowel Nederlands kampioen als wereldkampioen junioren mocht kronen. Van 2007 tot en met 2010 stond de Brabander onder contract van het Rabobank Continental Team. Bij deze formatie boekte hij in 2008 in de Amerikaanse rittenkoers Tour of Missouri zijn eerste profzege. 

Tot een profcontract bij de Rabobank-ploeg zouden zijn vier jaren als beloften niet leiden. Van Poppel kwam na twee jaren in de ProTour bij UnitedHealthcare wel terecht bij een andere Nederlandse WorldTour-formatie: Vancasoleil-DCM. Samen met zijn vijf jaar jongere broertje Danny reed Boy een jaar in dienst van de ploeg met als ploegleider vader Jean-Paul. Het zou tevens het laatste jaar van de Vacansoleil-ploeg zijn geweest. 

Vervolgens trokken de gebroeders Van Poppel samen naar Trek Factory Racing, waar Boy nog meer de rol als lead-out voor broertje Danny kreeg toegeworpen. In de twee jaar dat de twee voor de Amerikaanse ploeg zouden rijden, was het hoogtepunt ongetwijfeld de etappewinst van Danny in de twaalfde rit van de Vuelta 2015. Na dat jaar vertrok Danny naar Team Sky, terwijl Boy nog drie jaar voor Trek-Segafredo zou uitkomen. 

Boy van Poppel

Na een jaar Roompot zet Boy nu vooral de lijnen uit voor de sprinters bij Intermarché

Nadat de inwoner van het Belgische Poppel niet op een contractverlenging bij Trek kon rekenen, zou Van Poppel een jaar in dienst rijden van het Nederlandse pro-continentale team Roompot-Charles. Ook bij die ploeg zou het van korte duur zijn, daar de oranje ploeg zou stoppen te bestaan. Circus-Want Gobert bood uitkomst en legde de specialist in de lead-out vast. In 2023, nadat Van Poppel zijn eigen kansen al lang en breed had opgegeven en vooral in dienst van een snellere sprinter reed, kwam zelf toch eens terug op het podium van een grote ronde. In de Vuelta van 2023 eindigde hij, enigszins onbedoeld, als derde in de twaalfde etappe. 

Na vier jaar trouwe dienstverband zal Van Poppel in 2024 ook nog in Waalse dienst rijden, waar hij vooral de taak heeft om sprinter Gerben Thijssen van voren te loodsen en het vak in de sprinttrein mee te geven. 

Boy van Poppel Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties